LAVANTA BAHÇELERİ ve SALDA GÖLÜ TURU



1 GECE 2 GÜN
Resimleri Gör Resimleri Gör Resimleri Gör

LAVANTA BAHÇELERİ ve SALDA GÖLÜ TURU


LAVANTA BAHÇELERİ VE SALDA GÖLÜ

09 TEMMUZ / 12 TEMMUZ 2020

1.GÜN: 09 TEMMUZ : SAMSUN - DENİZLİ GECE YOLCULĞU

Siz değerli misafirlerimizi saat 19.00’da acentemizin önünden alarak Merzifon – Çorum – Kırıkkale – Ankara – Afyon güzergâhını takiben Denizli’ye doğru gece yolculuğu ile gezimize başlıyoruz.

2.GÜN: DENİZLİ - PAMUKKALE TRAVERTENLERİ – HİERAPOLİS - SALDA GÖLÜ – ISPARTA

Değerli misafirlerimiz, sabah Denizli’ye varışımız ile birlikte alacağımız kahvaltımızın ardından; Dünyada benzeri sadece İtalya'da Travertino isimli kasabasında görülebilen, bembeyaz dokusuyla sizleri kendine hayran bırakan Pamukkale Travertenlerine gidiyoruz. İlk olarak Travertenleri fotoğraflayabilmek ve Travertenler üzerinde yürüyüş yapabilmek için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında antik çağda kutsal havuz olarak bilinen ve suyunun birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen SütunluHavuzu geziyoruz. Kısa bir yürüyüşle ulaşacağımız Apollon Tapınağı ve onun yanında yer alan, antik çağda Cehennemin giriş kapısıolarak bilinen Cin Deliğini görerek rehberimizden bilgiler alıyoruz. Daha sonrasında Anadolu’nun en iyi korunmuş tiyatrolarındanolan Hierapolis Tiyatrosunu ziyaret ediyoruz. Antik kent gezimizin devamında şehrin ana caddesinde Domıtıan Kapısı ve Latrinaile devam ediyoruz. Bu keyifli gezinin ardından ülkemizin tekstil üretiminde önemli bir yere sahip olan Denizli’den ayrılmadan birtekstil fabrikasında alışveriş imkânı veriyoruz. Vereceğimiz serbest zamanın sonrasında “Türkiye’nin Maldivleri” olarak da anılan,turizm dünyasının yeni gözdesi Salda Gölü’ne doğru yol alıyoruz. Türkiye’nin en derin tatlı su gölü olarak da bilinen Salda Gölü’nde vereceğimiz serbest zamanda yürüyüş yapabilir, yemek yiyebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Salda Gölünü çok seveceksiniz, biz bundan eminiz! Salda Gölü gezimizin sonrasında Isparta’da konaklama yapacağımız otelimize doğru yol alıyoruz. Konaklamave akşam yemeği otelimizde.

3.GÜN: ISPARTA – SAGALASSOS ANTİK KENTİ – BURDUR – LAVANTA BAHÇELERİ – SAMSUN DÖNÜŞ

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından Isparta şehir merkezinde yer alan MimarSinan Camii, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Isparta şehir merkezindeyapacağımız geziyle güller diyarının, gül ve ürünlerini satın alabileceğimiz çarşıda serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızınsonrasında Isparta şehir merkezinden ayrılıp Burdur’un Ağlasun ilçesine ulaşıyoruz. Ağlasun ilçesinde yapacağımız panoramikgezi sonrasında Batı Toroslara kurulmuş, Dünya’nın en yüksekteki Antik Tiyatrosu olan Sagalassos Antik Kenti'ni gezmeyebaşlıyoruz. 9000 kişilik tiyatrosu, kişiye özel antik kütüphanesi, Helenistik çeşme yapısı, Kahramanlık Anıtı (Heron), Agora Alanları,hamam kalıntıları, Odeon ve tüm dünyada ses getiren Antoninler Çeşmesi Antik Kent gezimizde göreceğimiz başlıca yapılarolacak. Antik kent gezimiz sonrasında Burdur istikametine doğru devam edip Burdur şehir merkezinde (ekstra)öğle yemeğimizialıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından panoramik olarak Burdur Gölü’nü görüp Türkiye’nin lavanta üretiminin nerdeyse tamamınıkarşılayan mis kokulu Keçiborlu ilçesinin Kuyucak Köyü ‘ne doğru yola çıkıyoruz. Kuyucak köyüne yaklaşırken mor renkli lavantatarlaları bizleri karşılıyor. Lavanta bahçelerinde geçireceğimiz zamanda bol bol fotoğraf çekerek Burdur Gölü’nün seyrinigerçekleştiriyoruz. Köy içerisinde geçireceğimiz serbest zamanda köy halkı ile kaynaşarak çiftçi köylülerin üretmiş olduğu lavantaürünlerini tanıma şansını yakalıyoruz ve köy kahvesinde çay molası veriyoruz. Günün en keyifli saatlerini lavanta kokulu köydegeçirdikten sonra Samsun’ a olan dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

4.GÜN: SAMSUN

Değerli misafirlerimiz, yoldaki molalarımızın ardından sabah erken saatlerde Samsun’a varıyoruz ve siz değerli misafirlerimizialdığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezilerimizde buluşmak dileğiyle sizlerle vedalaşıyoruz.

KİŞİ BAŞI ÜCRET: 600 TL

ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLERİMİZ

*1 Gece Isparta da Konaklama

* 2 Kahvaltı

* 1 Akşam Yemeği

* Lüks Araçlar İle Ulaşım

* Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

* Araçİçi Çeşitli İkramlar

* Seyahat Sigortası

 

 

 

 

 

 

 


Harita

Yorumlar

Kayıtlı Yorum Bulunmamaktadır


Yorum Bırak