KAPADOKYA



GÜNÜBİRLİK
Resimleri Gör Resimleri Gör

KAPADOKYA


1.Gün: (SAMSUN - NEVŞEHİR)

Siz değerli misafirlerimizi ofis önünden saat 22.30’ da ve ATATÜRK ANITI'nın önünden  23:00’da alarak ERGÜN TURİZM otobüs içi ikramları eşliğinde Çorum-Alaca-Yozgat üzerinden Nevşehir-Niğde-Kayseri-Aksaray dörtgenindeki doğal güzelliklerini Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” olarak nitelendirdikleri Kapadokya bölgesine doğru yola çıkıyoruz. Yolda vereceğimiz molaların ardından sabah erken saatlerde Kapadokya bölgesine varıyoruz.

 

2.Gün: (UÇHİSAR KALESİ - GÜVERCİNLİK VADİSİ - DEVRENT VADİSİ - ŞARAP MAHZENİ - ASMALI KONAK - ÜÇ GÜZELLER PERİBACALARI - ÇÖMLEK ATÖLYESİ - SALLANAN KÖPRÜ - AŞIKLAR VADİSİ - ÇEREZ FABRİKASİ - TAŞ ATÖLYESİ)

Bölgeye varışımızın ardından sabah kahvaltımızı alıyoruz. (Extra) Programımıza ilk olarak bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan Uçhisar Kalesi ile başlıyoruz. Burada bölgeyi panoramik olarak görüyor ve fotoğraflıyoruz. Adını güvercinlerden alan, Uçhisar ve Göreme arasında bulunan Güvercinlik Vadisi’ne rotamızı çeviriyoruz. Hayaller vadisi olarak son dönemde anılan, Develi Vadi olarak daha çok bilinen asıl ismiyle Dervent Vadisi’ne geçiyoruz. Sonrasında kesme taş evleri ile meşhur Ürgüp'e ulaşıyoruz. Burada bir dönem herkesi televizyon başına kilitleyen Asmalı Konak dizisinin çekildiği konağı ziyaret ediyoruz. Buradan çıkıp en kaliteli şarapları üreterek, birçok ödüle layık görülen Turasan Şarap Fabrikasını geziyoruz. Dilerseniz buradaki ürünler alışveriş sağlayabilirsiniz. Bölgenin en meşhur peribacası örneklerinden olan ve 3 Güzeller olarak bilinen peri bacalarını görüyoruz. Ardından öğle yemeği (ekstra). Öğle yemeğimizin sonrasında  çanak-çömleği ile meşhur Avanos’a gidiyoruz. Kızılırmak’ın suyu ile kil toprağını birleştiren insanoğlunun 5000 yıldır geçim kaynağı olan çömlekçilik sanatını görmek için çömlek atölyesine rotamızı çeviriyoruz. Çömlek atölyesinden çıkıp meşhur Avanos sallanan köprüyü görüyoruz. Mermergiller  familyasından olan Kapadokya bölgesinden çıkan Onyx taşının işlendiği atölyeye gidiyoruz. Ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yoldaki molalarımızın ardından Samsun’a varış ve sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka ERGÜN TURİZM organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Ücrete Dâhil Olan Hizmetler                           Ücrete Dâhil Olmayan Hizmetler

*  Lüks Araçlar İle Ulaşım,

*  Türkçe Rehberlik Hizmeti,

*  Araç İçi İkramlar,

*  1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası.

*  Sabah Kahvaltısı

*  Öğlen Yemeği

*  Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

*  Tüm Özel Harcamalar

*  Müze Giriş Ücretleri

 


Harita

Yorumlar

Kayıtlı Yorum Bulunmamaktadır


Yorum Bırak