Doğu Ekspres Turu



2 Gece 3 Gün
Resimleri Gör Resimleri Gör

Doğu Ekspres Turu


DOĞU EKSPRESİ İLE KARS TURU 28 KASIM 2019 / 01 ARALIK 2019 

1.GÜN: SAMSUN KARS GECE YOLCULĞU Siz değerli misafirlerimizi saat 18.00’da acentemizin önünden alarak Lâdik – Erbaa – Reşadiye – Erzincan – Erzurum güzergâhını takiben Kars’a doğru gece yolculuğu ile gezimize başlıyoruz.

2.GÜN: KARS ŞEHİR MERKEZİ – ANİ HARABELERİ - FETHİYE CAMİİ – TAŞ KÖPRÜ - KARS KALESİ – HAVARİLER KİLİSESİ

Değerli misafirlerimiz, sabah ülkemizin en doğusunda ki kent Kars 'a varışımız ile birlikte alacağımız kahvaltımızın ardından; Ermenistan sınırında bulunan ve zamanında Ermenistan' a başkentlik yapmış olan Ani Harabelerine geçiyoruz. Hem mimari yapısı, hem coğrafi farklılıklarından ötürü büyüleyici bir yürüyüş bizleri bekliyor. Kurtarıcı İsa Kilisesi, Resimli Kilise, Büyük Katedral ve Anadolu 'da ilk Türk camii olan Ebu El Manuçehr camisini görüp fotoğrafladıktan sonra iki ülke arasında sınırı oluşturan Arpaçay’a tepeden bakarak bu unutulmaz geziyi tamamlayıp yönümüzü tekrar Kars şehir merkezine çeviriyoruz. Kars yöresel yemeklerinin tadına ve lezzetine baktıktan sonra(ekstra) hem doğulu, hem batılı özellikleriyle çevresindeki Erzurum, Ağrı, Iğdır gibi illerden kültürel anlamda çok farklı, kıpır kıpır sokakları ve hayat dolu Kars’ı tanımaya devam ediyoruz. 1877 yılından sonraki 40 yıl boyunca Rus işgalindeyken yeniden kurulan şehir, Baltık mimarisinin ülkemizde en iyi izlenebileceği merkezdir. Birbirini 90 derecelik açıyla kesen sokaklar, cepheleri süslü, kesme taş binalar… Kars’ı çok seveceksiniz, biz bundan eminiz! İlk durağımız, Rus işgali sırasında kesme taşlardan kilise olarak inşa edilen, Kars’ın geri alınması ile camiye çevrilen Fethiye Camii olacaktır. Sonrasında Havariler Kilisesi'ne geçiyoruz. Ermeni-Gürcü mimari tarzını inceleyebileceğimiz bu yapının ardından Kars sokaklarında yürüyüşümüze devam ediyoruz. Roma döneminden günümüze ulaşıp halen kullanılan Taş köprüyü, Tarihi Hamam’ı ve günümüzde merkez kale ya da iç kale olarak adlandırılan Kars Kalesi’ni panoramik olarak görüp fotoğraflama imkânı buluyoruz. Gezilerimizin sonrasında konaklama yapacağımız otelimize hareket ediyoruz.(Konaklama ve akşam yemeği otelimizde)  

3.GÜN: ÇILDIR GÖLÜ - NAMIK KEMAL EVİ - KANLI TABYA HARP TARİHİ MÜZESİ - ÂŞIK GELENEĞİ – KAFKAS GECESİ Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından Çıldır Gölü'ne hareket ediyoruz. Deniz seviyesinden 1959 metre yüksekliğinde bulunan ve Van Gölü'nden sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan Çıldır gölüne varışımız ile birlikte serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz Göl kenarındaki restoranlarda çay kahve içebilir, buz tutmuş gölün üzerinde yürüyüş yapabilir ya da atlı kızaklarla gezebilirler(mevsim koşullarına göre buz kalınlığı müsait olması durumunda) Burada geçireceğimiz keyifli zamanımızın ardından şehir merkezine geri dönüyoruz ve öğle yemeği(ekstra) için mola veriyoruz. Öğle yemeğimizin sonrasında Ünlü şairlerimiz ‘den Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp Kars'ın önemli bir kültür mirası olan Âşık geleneğini tanıma fırsatı buluyoruz. Sonrasında etnografik malzemeler ile savaşlarda kullanılan silahlar ve yakın tarihimizi belgeleyen taşınır kültür varlıklarımızın sergilendiği Kanlı Tabya Harp Tarihi Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. “Âşıklar” diyarında yapılan keşif sırasında, bal, kaşar peyniri, gravyer peyniri vb. yöresel ürünlerin tadına bakıyoruz. Dileyen misafirlerimiz yöresel ürünlerini buradan temin edebilirler. Rehberimiz bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Alışveriş molamızın ardından otelimize gidiyoruz.(Konaklama ve akşam yemeği otelimizde)  Dileyen misafirlerimiz ile Kafkas Halk Oyunları gösterisine (Ekstra) gidiyoruz.

4.GÜN: DOĞU EKSPRESİ İLE KARS ERZURUM YOLCULUĞU – ERZURUM – TAŞHAN – SAMSUN DÖNÜŞ YOLCULUĞU Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından otelden çıkış işlemlerimizi yapıp, Kars Tren Garından Doğu Ekspresi Pulman(Koltuklu) Vagonla saat 08.00’da Erzurum’a doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık dört saatlik keyifli yolculuğumuzun sonrasında Dadaşlar diyarı Erzurum’a varıyoruz. Öğle yemeğimizi(ekstra) meşhur Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması ile alıp Erzurum’un olmazsa olmazı Oltu Taşı için Taşhan’da (Rüstem Paşa Kervansarayı) serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte buluşup Samsun’a olan dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yoldaki molalarımızın ardından Samsun’a varıyoruz ve siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezilerimizde buluşmak dileğiyle sizlerle vedalaşıyoruz.

KİŞİ BAŞI ÜCRET: 850,00 TL

ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLERİMİZ

* 2 Gece Kars'da Konaklama

* 3 Kahvaltı 

* 2 Akşam Yemeği

* Doğu Ekspresi Pulman(Koltuklu Vagon)Tren Bilet Ücretleri

* Lüks Araçlar İle Ulaşım * Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

* Araç İçi Çeşitli İkramlar

* Seyahat Sigortası

ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ

* Programda ekstra Belirtilen Yemekler ve Hizmetler

* Müze VB. Giriş Ücretleri

* Seyahat Boyunca ve Oteldeki Özel Harcamalar (Mini bar, Telefon vb.)

2 Kişilik Odada Kişi Başı: 850,00 TL / Tek Kişilik Oda: 900,00 TL / 3 – 6 Yaş: 500,00 TL / 7 – 12 Yaş: 650,00 TL

 

 


Harita

Yorumlar

Kayıtlı Yorum Bulunmamaktadır


Yorum Bırak